Blog

Responzivnost web stranica od sada je još važnija!

Google je od 21. travnja uveo važne promjene u načinu na koji njihov pretraživač preporučuje stranice kod pretraživanja na mobilnim uređajima. Ažurirani algoritmi za mobilno pretraživanje određuju kako se stranice rangiraju, a uzimaju u obzir responzivnost web stranica.


Brand, logo, logotip, vizualni identitet...

Što je brand? I zašto je i kako drugačiji od loga, te koji je od njih (logo vs brand) važniji za moj posao? Koja pak je razlika između loga i logotipa? Zar to sve nije jedno te isto? E, nije! Samo da se zna, ova pitanja nisu glupa, jer dan danas postoji globalno rašireno pogrešno shvaćanje kada je riječ o razlici između loga, branda i vizualnog identiteta. Iako postoje međusobna preklapanja između ta tri pojma, oni imaju različite uloge u marketinškoj priči...


Pisanje za responzivni web dizajn

Stranice prilagođene pametnim telefonima i tabletima već sada zbog fleksibilnosti imaju prednost prema ostalima, a uskoro će ta prednost biti ogromna. Prema istraživanjima, trend korištenja mobilnog weba je u velikom porastu, dok neka istraživanja provedena u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama pokazuju da ćemo web stranice za nekoliko godina češće pregledavati na mobilnim uređajima nego desktop računalima. 


Trendovi u web dizajnu u 2015. godini

Uglavnom nije baš zahvalno predviđati budućnost, ali kako se početkom svake godine pojavljuju mnoge prognoze trendova u web dizajnu, pokušat ćemo izdvojiti nekoliko trendova koji se nama najviše sviđaju i za koje vjerujemo da će biti sve prisutniji na webu u 2015 godini.


Responzivni web dizajn

Još prije samo koju godinu je za web dizajnere i developere bilo dovoljno napraviti mobilnu verziju web stranice koja bi pružila neke osnovne informacije s weba, bila što jednostavnija i potrošila što manje ograničenog Interneta na mobilnim uređajima. Danas se sve mijenja... Pročitajte što je to responzivni web dizajn i na koje je osnovne stvari potrebno pripaziti kod izrade responzivnih web stranica.


Pisanje tekstova za web stranice

Kako napisati tekstove za svoju (ili tuđu) web stranicu? Na prvu, ovaj zadatak  i ne izgleda pretjerano komplicirano. Ukoliko imate osnovne informacije o tvrtki/ proizvodu/ usluzi, nije ih teško poredati, malo ukrasiti i jednostavno prezentirati potencijalnim klijentima/ suradnicima/ partnerima kroz vaš online prozor u svijet. No, kao i u svemu, ima tu nekoliko "caka".